tävling

Med sikte på nästa säsong

Som kusk har man redan planerna för kommande säsong ganska klara. Hur man ska lägga upp konditionsträningen, när det är tid för vaccinering, avmaskning och raspning. Vilken klass man ska starta i, vilka kval man behöver eller kanske man behöver mera erfarenhet ännu. Vad man har för svagheter och styrkor i respektive moment och vad man behöver förbättra för att utvecklas och gå vidare.

dav
Arbetet inför tävlingssäsongen 2019 är i full gång.

Det finns en annan grupp som också har siktet inställt på nästa säsong och det är körkommittén. Vi hade möte igår kväll, summerade året som snart är till ända och gjorde upp planer för 2019. Vi diskuterade kring materialanskaffning, funktionärsskolning, tävlingskalendern, träningar, regler, informationsmaterial och mycket annat.

Mitt första år som medlem i körkommittén närmar sig sitt slut, vad har det här året gett mig? Kanske främst kunskap och en djupare förståelse kring tävlandet ur arrangörssynpunkt. Jag har också fått en inblick i hur mycket arbete som görs i bakgrunden för att träningar och tävlingar ska fungera.

Det är en intressant tanke… Hur många arrangörer, funktionärer och frivilliga har lagt ner tid, pengar och arbete innan jag som kusk kör in på banan och hälsar på domaren?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.